Fördelar med att skriva

Fördelar med att skriva

För många av oss kan det vara motigt att uttrycka oss från djupet av våra hjärtan eller hur vi på riktigt känner. Av egen erfarenhet kan jag säga att det kan vara både ångestfyllt, skrämmande och överväldigande. Att få ner känslorna på papper, oavsett om de är positiva eller negativa, erbjuder dock ett utrymme där du verkligen kan vara dig själv utan att känna dig dömd, och chansen för dig att censurera vem du är i det ögonblicket minskar eller försvinner helt. Det kan vara ett tryggt sätt att ventilera och reflektera över sina egna tankar, innan vi eventuellt delar dem med någon annan.

De vackraste fördelarna med att skriva är den ständiga resan genom självkännedom och självinsikt. Som ett eget forskningsarbete om dina eller din hunds känslomässiga triggers, tankemönster, vanor osv.  Genom att föra anteckningar kan du verkligen lära dig om de delarna av dig själv eller din hund som du sen kan använda vid skuggarbete eller träning. I hund-männsiska-relationen speglar vi ofta varandra, så att hitta sina egna triggers kan vara till god hjälp om du arbetar med din hunds triggers till exempel. 

 

“I can shake off everything as I write; my sorrows disappear, my courage is reborn.” Anne Frank

 

 

Att anteckna och skriva är också ett otroligt verktyg för att lindra stress och ångest, sätta upp och uppnå mål, förbättra din kreativitet, se dina och din hunds styrkor och svagheter, arbeta mot dina drömmar, förbättra din kommunikation och relation med din hund, förbättra din hjärna och minnesfunktion, och, viktigast av allt, vara mer ödmjuk mot dig själv, din hund och andra.

 

 

 

Tillbaka till blogg